Tekirdağ’da Gezilecek Yerler dendiğinde akla ilk gelen doğal güzelliklerden çok tarihi mekânlar olur. Tarihi ve turistik yerler açısından oldukça ilgi gören Tekirdağ ili camilerden antik kentlere ve doğal güzelliklere kadar oldukça güzel bir şehir olup gezilecek yerleri oldukça fazladır.
Türkiye’nin en kalabalık 23. Şehri olarak bilinen Tekirdağ hem Marmara hem de Karadeniz’e kıyısı olman bir şehirdir. Köklü geçmişi ve kültürel mirasıyla bilinen şehir aynı zamanda lezzetli mutfağı sayesinde turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.
Tekirdağ kafa dinleme yerleri ve tüm güzelliklere şahitlik edebilmek için ortalama 2-3 gün kadar bulunulması yeterli olur. Müze kart sahibi olunmasıyla tüm müze ve tarihi mekânları rahatlıkla gezebilmeniz mümkündür.
Tekirdağ ilinde gezi sırasında mutlaka lezzetleri arasında yer alan çene çarpan çorbası, sini mantısı, damat paçası, borani ve Tekirdağ köftesi yenmelidir.
Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Tekirdağ arkeoloji ve Etnografya müzesi Tekirdağ tarihinin yakından görülmesini sağlayan en önemli yapılardandır. 1992 yılında hizmete açılan müzede kentte yapılan kazılardan çıkan buluntuları inceleyebilir ve şehrin tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
3 katlı olan bina bahçesinde ziyaretçilerin ağırlanabilmesi ve dinlenebilmesi için çay bahçesi bulunur. Pazartesi günleri dışında her gün ücretsiz bir şekilde ziyarete açık bir müzedir.
Namık Kemal Evi
Tekirdağ’ın önemli yapılarından olan Namık Kemal müzesi 1993 yılında hizmete açılarak Namık Kemal’in anısını yaşatmak için restore edilmiştir. Müze içerisinde Tekirdağ ilinin tarihini anlatan tabloların yanı sıra çok sayıda eser bulunur. Namık Kemal evine girişler ücretsiz bir şekilde yapılır.
Hora Feneri
Gemilere 157 yıldan beri ışık tutan Hora feneri Şarköy ilçesine 20 km uzaklıktadır. Kullanılmaya başlandığı zamanlarda fitilli lamba ile ışık veren fener günümüzde elektrik enerjisiyle Marmara denizinden geçen gemilere yol gösterici olur.
Şarköy
Marmara denizi kıyısında olan Şarköy uzun plajıyla turistlerin ilgi odağıdır. Marmara denizine kıyısı, mavi bayraklı plajı ve Türkiye’nin en uzun kumsalı bulunmasıyla yaz mevsimlerinde turistlerin akın ettiği bir konum halindedir. Etrafında yer alan ormanlarıyla doğal güzellikler sunmasının yanı sıra yamaç paraşütü ve rüzgâr sörfü deneyimleri için oldukça güzel bir konumdadır.
Rakoczi Müzesi
Tekirdağ ziyaretlerinde uğrak noktalardan biri olarak bilinir ve Osmanlı konağıdır. Müze içerisinde Macar prensi olan Rakoczinin kişisel eşyaları ve dönemine ait belgeler yer alır. Müze kartın geçerli olmadığı ve girişin cüzi bir miktar olduğu bir müzedir.
Kumbağ Plajı
İstanbul’a yakınlığı ve sessiz olmasıyla bilinen bir plajdır. Tekirdağ’ın gözde olan sayfiye yerlerinden biridir ve deniz, kum, güneş detayları yanı sıra çam ormanlarıyla da ünlüdür. Yamaç paraşütünün yapılabildiği bir konumda yer alırken yaz kış ziyaretçi akınına uğrayan Tekirdağ’a 15 km uzaklıkta bir konumdadır.
Çamlıköy (Kastro) Plajı
3 km uzanan Çamlıköy plajı yeşil ormanları ve altın renginde bir göle ev sahipliği yapar. Bir bölümü piknik alanlarına ayrılırken hafta sonları doğa ile birlikte gün geçirmek isteyenlerle dolar. Kamp yapmak ya da karavanlarla konaklamak için girişler ücretlidir.
Uçmakdere
Uçmakdere yamaç paraşütüne meraklı olanların uğrak mekânıdır. Tekirdağ’a 35 km uzaklıkta olan Uçmakdere yeşil doğa güzellikleri, temiz bir denizi ve sakinliğiyle kamp yapılabilecek bir alandır.
Çorlu Kalesi
Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesinde yer alan kalenin günümüzde kalıntıları bulunmakta olup Bizans döneminde yapılmış olduğu bilinir. Askeri bir önem taşıyan Çorlu kalesi Tekirdağ günübirlik gezilecek yerler arasında bulunur.
İskele Rum Meyhanesi
Şehir merkezinde yer alan ve kalitesiyle adından söz ettiren İskele Rum meyhanesi Tekirdağ şarabının tadılması gereken bir restorandır. Deniz kıyısında yer alan bu mekân Tekirdağ seyahatinde mutlaka keşfedilmesi gereken bir yer olup mezeleriyle oldukça ünlüdür.
Mürefte
Antik medeniyetlerde adından söz ettiren mürefte bir şarap bölgesidir. Kıyı kasabası olmasının yanı sıra şaraplarıyla ön plana çıkan Mürefte Şarköy’e bağlı bir yerdir. Bölgede üzüm bağları ziyaret edilerek şarap mahzenleri gezilmelidir.
Tüm Tekirdağ yemek yerleri ve bölgeler dışında Tekirdağ ziyaretinde mutlaka üzüm bağları gezilmelidir. Eşsiz bir şarap deneyimi yaşanmasının yanı sıra bağ evlerinin unutulmaz güzellikleri görülmeye değerdir. Melen bağları, Karaevli köyünün şarapları, Barel bağları ve Arcadia bağları Tekirdağ ziyaretinde görülmesi gereken bağlar arasında yer alır.